חיישן טמפרטורה

היישומים השונים של חיישן טמפרטורה

לטמפרטורה ישנה השפעה ניכרת במצבים רבים, וכך גם לאחוזי הלחות. בהתאם חיישן טמפרטורה הוא רכיב חיוני במערכות רבות שתפקידן הוא לנטר את הטמפרטורות ולעקוב אחרי השינויים בפרמטר זה, כשלעתים מצטרפת לכך גם מדידה שוטפת של אחוזי הלחות.

באילו מקרים כדאי להשתמש בחיישני טמפרטורה?

חיישני טמפרטורה נמצאים במגוון רחב של מערכות חיוניות ובשלל מכשירים. הדוגמה הקלאסית והנפוצה ביותר היא המקרר – באופן טבעי כל בעל מקרר רוצה לדעת בוודאות כי הטמפרטורה השוררת בתוכו היא זו הרצויה, וכך גם במקפיא, ולעתים ישנם אפילו מספר אזורים בתוך המקרר שלכל אחד מהם טמפרטורה רצויה אחרת, וכדי לוודא שאכן לא קר מדי ולא חם מדי נדרש חיישן טמפרטורה. באופן טבעי במקררים תעשייתיים ובחדרי קירור והקפאה מתעצם הצורך בחיישנים מסוג זה, והחיישנים הללו חייבים להיות רגישים ומדויקים במיוחד וכן עמידים לטווח ארוך.

מקום נוסף שבו מותקנים חיישני טמפרטורה הוא חממות. חשוב להבין שישנה שורה ארוכה של צמחים שרגישותם לחום או לקור גבוהה במיוחד, וכל חריגה, ולו הקטנה ביותר, מטווח הטמפרטורות האידיאלי עבורם עלולה להוביל לנבילתם – ולאובדן יבולים שלמים. בהתאם בכל חממה חשוב להתקין את החיישנים המתקדמים ביותר שיש.

גם בעולם ההיי-טק נעשה שימוש נרחב בחיישנים שמנטרים את הטמפרטורות באופן קבוע. הסיבה לכך היא שבחדרי שרתים ובמקומות נוספים חשוב למנוע התחממות יתר של ציוד המחשוב הרגיש, ועל כן נדרשת מערכת שתתריע בכל מצב שבו המעלות מתחילות לעלות.

מה חשוב לבחון כשבוחרים חיישן טמפרטורה?

בחירת חיישן טמפרטורה, לכל מטרה שהיא, מחייבת תשומת לב למספר פרמטרים ובעיקר מחשבה מעמיקה כדי שהחיישן אכן ימלא את התפקיד החיוני שלו ויספק את המידע לגבי החום (ובמידת הצורך גם הלחות).

פרמטר אחד של חיישני טמפרטורה הוא טווח פעולה נרחב – כלומר כדאי להעדיף חיישן שמסוגל למדוד בדייקנות גם טמפרטורות נמוכות וגם גבוהות. רמת הדיוק היא כמובן פרמטר כבד משקל במיוחד, שכן ישנם מצבים שבהם כל שבריר מעלה הוא קריטי. פרמטר נוסף הוא פעולה לטווח ארוך מבלי שיהיה צורך להחליף את הסוללה. בהתאם כדאי להעדיף חיישנים שיש בהם גם מצב "שינה" שבו צריכת האנרגיה מינימלית.